6de editie Hein Ruyten Trofee 25-10-2017

Auteur: Sarah Poorting
Bron: Hein Ruyten

HEIN RUYTEN TROFEE OP LANGWEER

Publiek kan races volgen midden in wedstrijdbaan

 

LANGWEER- De zesde editie van de Hein Ruyten Trofee wordt komend weekeinde in Langweer gehouden en kent weer een groter deelnemersveld dan de voorgaande editie.

 

Op dit moment zijn er 41 inschrijvingen voornamelijk uit Nederland, maar ook Duitsland, Belgie en ook een Noors team is van de partij. Het motto tijdens dit evenement is performance and pleasure. Dit betekent dat er overdag veel korte wedstrijden worden gevaren. En dat er in de avonduren gezamenlijk wordt gedineerd, feest gevierd en zondagochtend wordt ontbeten met elkaar. De deelnemers overnachten in de zeilschool en aan boord van charterschepen.

Het evenement heeft een bijzonder format. De baan is een up and down met spreader boven en  gate onder. Start en finish liggen in het midden en tijdens het up en down varen is het verplicht door de denkbeeldige startlijn te varen.

Waarom? Op het verlengde van de startlijn ligt de grote rondvaartboot voor het publiek, ouders,sponsoren en wie maar belangstelling heeft kan komen kijken. Doel van dit format is om het publieks aantrekkelijk te maken. Doordat de deelnemers iedere keer door de startlijn moeten varen is het goed te volgen op de rondvaart boot wie er vooraan ligt.

Iedereen is welkom aan boord van de rondvaartboot. Via een pendeldienst worden gasten van de kade in Langweer naar de rondvaartboot gebracht.

Alles ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door sponsoring van Promotex, Vincolores en Hein Ruyten One Design.