page_header_wedstrijden
WEDSTRIJDEN     |     KALENDER     |     UITSLAGEN     |     TEAMZEILEN ◄ TERUG

 

Teamzeilen


Altijd al een keer willen (leren) teamzeilen?! Kom naar de BMW Teamzeilcup op 20 en 21 augustus in Balk! 

Yngling Club Holland gaat in samenwerking met het BMW Nationaal Jeugdzeilplan en DMTRA haar activiteiten uitbreiden, na het geslaagde test evenement vorig jaar.

 

Op 20 en 21 augustus vindt het eerste teamzeil evenement plaats in Balk!
Het event bestaat uit één traingingsdag en één dag wedstrijden waarbij er wordt gestreden om de BMW Teamzeilcup.

 

Het evenement

 

Het evenement bestaat uit een training op zaterdag die wordt gegeven door de nummer 36 van de wereld in het matchracen en de nummer 4 van de wereld in het teamzeilen: Dirk-Jan Korpershoek. De training bestaat uit een theorieblok, maar vooral ook uit heel veel zeilen!.

De opgedane kennis van zaterdag wordt op zondag in de praktijk gebracht tijdens de wedstrijddag. Er wordt twee tegen twee gevaren. Hiervoor zijn 4 identieke Ynglings beschikbaar met nieuwe zeilen, waardoor de teams op een eerlijke manier tegen elkaar kunnen strijden. Aanvullende uitleg over het regelement en veel voorkomende scenario’s vind je in het 'ISAF Call Book', te vinden onder het kopje reglement.

Registratie planning 

De registratie vindt plaats op zaterdagmorgen om 09:15 op Zeilschool de Stipe in Balk, Meerweg 23, 8561 AV Balk. De ochtend begint met een gezamenlijk theorieblok om 09:30 uur. Na de theorie kunnen we gelijk het water op om zo veel mogelijk uren te maken. Aan het einde van de dag is er een stijgerborrel en voor wie wil is er de mogelijkheid om samen te genieten van een lekkere maaltijd en om drankjes te doen op de Zeilschool. Na afloop is er de mogelijkheid om te overnachten bij Zeilschool de Stipe.

Zondagmorgen vindt de schippersmeeting plaats om 09.30 en de eerste wedstrijden zullen worden gestart rond 10:00 uur. Zondag na 16:00 uur zullen er geen wedstrijden meer worden gestart. De prijsuitreiking vind plaats rond 17.00 uur.

Inschrijving en kosten

 

Inschrijven is mogelijk per individu, per team van drie en per team van zes en doe je hier. Deelname aan de training en aan de wedstrijden kost EUR 22,50 per persoon per dag. Wil jij of je team gebruik wilt maken van de mogelijkheid om s ’avonds bij het diner aan te schuiven (EUR 5,00 pp) en/of te blijven overnachten (EUR 10,00 pp); stuur dan een e-mailtje naar teamzeilen. Geef in de email even aan van welke opties je gebruik wilt maken (diner en/of overnachten) en met hoeveel personen je bent. Van het inschrijfgeld en de eventuele extra kosten ontvang je een factuur.

Contact 

De teamzeil evenementen worden georganiseerd door de teamzeil commissie bestaande uit:

Reinier Tromp, Lieuwe Gietema en Florian van Dort in samenwerking met de Dutch Match &Team racing Association (DMTRA). Voor vragen of opmerkingen kun je e-mailen naar neliezmaet.[antispam].@yngling.nl.

 

 

 

 

 

Inschrijven

 

> Artikel DMTRA: "Teamzeilen groeit!"

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.