page_header_wedstrijden
WEDSTRIJDEN     |     KALENDER     |     UITSLAGEN     |     TEAMZEILEN ◄ TERUG

 

Wedstrijden
 

 

Beginnende zeiler of al jaren bij de club? Wil je alleen nationaal zeilen of ook uitstapjes naar het buitenland maken? Het kan allemaal in de Yngling! De Yngling kalender staat boordevol, voor iedereen wat wils. Ieder jaar selecteren we een aantal wedstrijden verspreid door het hele land. Zowel binnenwater als open water, zowel nationaal als internationaal.

 

 

Een greep uit de kalender van dit jaar 

Een volledig overzicht vind je onder de knop kalender 

 

 

WK: Open World Championships Yngling – Riva del Garda 

Om maar gelijk met het hoogtepunt van het jaar te beginnen: in juli 2018 varen we het WK op het Gardameer! Beter wordt je vakantie niet als je 's ochtends door het plaatsje Riva del Garda loopt. Gemoedelijke sfeer, mooie pleintjes en heerlijk eten. Dagelijks komt om 1 uur de thermische wind op dit schitterende bergmeer opzetten voor een heerlijke dag wedstrijdzeilen. Naast het zeilen ontbrekeekt ook uiteraard de gezelligheid op de wal niet met national parties en een championship dinner. Welk team mag zich dit jaar Wereldkampioen Yngling noemen?

 

Klasse evenement Binnenmaas
Nieuw dit jaar is het klasse evenement op de Binnenmaas, onder Rotterdam. De eerste editie van dit speciale Yngling-evenement wordt er een waar je bij moet zijn. Naast de races is er veel aandacht besteed aan het walprogrmma. Een borrel, diner, feest, overal is aan gedacht. Ja, ook aan slaapgelegenheid naast de club en ontbijt de volgende ochtend. All-inclusive! 

 

North Sea Regatta

Op veler verzoek terug op de kalender: de North Sea Regatta! Met Pinksteren drie dagen varen op de Noordzee bij Scheveningen, dat is echt heel gaaf. De Yngling is erg geschikt om op zee te varen en we zijn dan ook heel blij dat we dit mooie evenement weer op de kalender kunnen zetten. Vrijdag tot en met zondag racen, de zon en het zoute water op je gezicht en op 2e Pinksterdag bijkomen bij je familie. Zorg dat je erbij bent! 

 

European Championships, Horten Noorwegen

Om te vieren dat onze prachtige klasse 50 jaar bestaat, gaan we in september terug naar waar de boot vandaan komt: Noorwegen. Van 7 tot 9 september varen we op de Oslofjord een gecombineerd Noors en Europees Kampioenschap. Stap in de auto, op de ferry en kom de Noorse Ynglingcultuur en gastvrijheid meemaken. Of maak er een minivakantie van en combineer het zeilen met een bezoekje aan Oslo. Het kan allemaal. Houd de kalender in de gaten voor transport- en overnachtingsdeals. 

 

ONK Yngling - Medemblik 

Aan het Open Nederlands Kampioenschap hoort iedere Nederlandse Yngling mee te doen. Dit jaar opnieuw in Medemblik, onderdeel van de Open Dutch Sailing Championships. Tegelijkertijd met andere klassen strijden we in september op het IJsselmeer om wie de titel Nederlands Kampioen Yngling 2018 mag dragen.

 

7e editie Hein Ruyten Trofee - Langweer 

Het evenement dat de afgelopen 6 jaar uitgroeide tot het spektakel van het seizoen viert feest! Deze editie van de HRT belooft wederom bijzonder te worden. Het streven is een deelnemersveld van meer dan 50 boten. Verder biedt dit evenement de ideale gelegenheid om je vrienden/familie te laten zien wat jij op het water kan. Rondvaartboot de Simmerwille ligt midden in het wedstrijdveld en geeft zo een live spektakel voor toeschouwers. Dit all-inclusive zeilweekend staat helemaal in het teken van waar de Ynglingklasse goed in is: veel zeilen en veel gezelligheid.

 

Naast deze evenementen biedt ons seizoen veel meer. Het volledige overzicht is te vinden op de kalender. De kalender vind je hier.

 

 

 

Volgende wedstrijden 

 

 

Hein Ruyten Trofee - Yngling 50 jaar editie

 

 

Deze pagina is gegenereerd door E-captain. Captain: Het ideale ledenbeheer en relatiebeheer systeem voor stichtingen, sportclubs en -verenigingen. Meer informatie vindt u op de Captain website.